28.05 - 08:20

6 причин їсти вівсянку щоранку


 

Овес є одним з найбільш корисних злаків на землі. Крім того, що його зерна не містять глютену, вони є цінним джерелом вітамінів, мінералів, клітковини і антиоксидантів.

Дослідження показують, що овес і вівсяні пластівці мають безліч переваг для здоров’я. До них відносяться втрата ваги, зниження рівня цукру в крові і зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Овес неймовірно поживний

Овес багатий на вуглеводи і клітковину, але містить більше білка і жиру, ніж більшість інших зернових культур. Дуже високі в ньому дози багатьох вітамінів і мінералів. Так в половині чашки сухого вівса міститься майже подвійна добова норма марганцю, і по чверті від необхідної кількості фосфору, магнію, міді, заліза і цинку, а також вітаміну В1.

Овес багатий на антиоксиданти

Овес містить багато потужних антиоксидантів, які допоможуть знизити кров’яний тиск і мають протизапальну дію.

Овес містить розчинну клітковину бета-глюкан

Овес містить велику кількість бета-глюкану – розчинного волокна. Бета-глюкан частково розчиняється в воді і утворює густий, гелеобразний розчин в кишечнику. Користь для здоров’я від бета-глюкан волокна включає в себе зниження рівня холестерину і рівня цукру в крові, підвищене почуття ситості. А також він сприяє збільшенню кількості корисних бактерій в шлунково-кишковому тракті.

Вівсянка знижує рівень холестерину

Овес може знизити ризик серцево-судинних захворювань за рахунок зниження рівня холестерину, а також захищає холестерин від окислення. В одному з досліджень повідомляється, що антиоксиданти, що містяться в вівсі, краще працюють разом з вітаміном С. Тому додавати в вівсянку фрукти не тільки смачно, але і корисно.

Овес контролює рівень цукру в крові

Овес може допомогти знизити рівень цукру в крові, особливо у людей, які мають надлишкову вагу або страждають на діабет 2 типу. Також він підвищує чутливість до інсуліну.

Вівсянка допомагає схуднути

Вівсяна каша дуже ситна. Бета-глюкан в ній може також сприяти звільненню пептиду YY (PYY) – гормон, що виробляється в кишечнику у відповідь на їжу. Цей гормон ситості призводить до зниження споживання калорій і може знизити ризик розвитку ожиріння.

 

healthyliving.com.ua

Ключевые слова:
Читайте также:

Welche Lebensmittel können nicht aufgewärmt werden

Gefährliche Folgen einer unsachgemäßen Lebensmittelverarbeitung können unsere Gesundheit gefährden, insbesondere wenn es um das Erhitzen bestimmter Produkte geht.
Подробнее »»

Which foods cannot be reheated

Dangerous consequences of improper food processing can threaten our health, especially when it comes to heating certain products.
Подробнее »»

Какие продукты нельзя повторно разогревать

Опасные последствия неправильной обработки пищи могут угрожать нашему здоровью, особенно когда речь идет о нагреве определенных продуктов.
Подробнее »»

Які продукти не можна повторно розігрівати

Небезпечні наслідки від неправильної обробки їжі можуть загрожувати нашому здоров'ю, особливо коли мова йде про нагрівання певних продуктів.
Подробнее »»

Эффективность тканевых масок для лица: защита и комфорт

В связи с ростом осведомленности о безопасности здоровья во время пандемии COVID-19 использование тканевых масок для лица стало нормой в повседневной жизни.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua