26.05 - 10:20

Лікар розповіла, що потрібно зробити в першу чергу для нормалізації тиску


 

У період мінливої ​​погоди проблеми з тиском часто загострюються, тому фахівці рекомендують не запасатися таблетками, а почати контролювати свою вагу і збалансовано харчуватися.

Про це повідомила лікар Вікторія Савицька.

Майже 90% людей із зайвою вагою стикаються з проблемою високого тиску, а це додаткові ризики для здоров’я. Важливо пам’ятати, що коли організм ослаблений і страждає від нестачі вітамінів або постійно піддається «ударам» через неправильний раціон і шкідливі звички, категорично протипоказані моно-дієти і будь-які інші, які пропонують приймати їжу менше встановленої норми. Намагайтеся худнути не за рахунок обмеження трапез, а за рахунок заміни шкідливих і жирних продуктів корисними.

«Для зміцнення судин дуже корисно щодня з’їдати жменьку волоських або кедрових горішків. А для очищення судин рекомендуються щодня з’їдати хоча б столову ложку меду, краще 2-3 (замість цукру), благотворно на тонус і очищення судин впливають також курага, лимони, грейпфрути, хурма, часник. До того ж такий «набір» продуктів прекрасно зміцнює імунітет і захистить вас від сезонних недуг», – каже лікар.

При схильності до стрибків тиску, в раціоні обов’язково має бути риба – бажано морська або океанічна, а також морепродукти (креветки, мідії, кальмари). При цьому, якщо ви ведете боротьбу із зайвою вагою, готувати ці продукти потрібно в духовці чи на пару, так як в смаженому вид риба вбирає в себе багато масла і канцерогенів, які утворюються в процесі смаження. Не варто також захоплюватися сушеною і солоною рибою, так як в ній величезна кількість солі, яка затримує рідину, що може спровокувати спазми судин. Кількість солі в раціоні взагалі потрібно чітко контролювати, не допускаючи «передозування». Уникайте також гострих і копчених продуктів – ковбас, баликів, сардельок, риби холодного копчення, фаст-фуду, і т.д.

Сирі овочі і фрукти – обов’язкові в щоденному меню. У них міститься багато корисних мікроелементів, вітамінів і клітковини, завдяки якій в організмі синтезуються фіброзні волокна, які зміцнюють судинні стінки.

Включайте в раціон більше продуктів, багатих вітаміном Е – горох, сочевицю, зелену цибулю, печінку, оливкову олію – ​​вони надають судинам еластичності. Обов’язковий і вітамін С (квашена капуста, цитрусові, ківі, селера, цибулю, петрушка, шипшина, солодкий червоний перець), так як він надає венам міцності і допомагає судинам самоочищатися.

medikforum.ru

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua