05.04 - 11:50

Оливкова олія корисна для здоров’я – висновки лікарів


 

Ще стародавні греки називали оливкову олію рідким золотом, пояснюючи це його величезною користю для здоров’я людини. Сучасні дієтологи погоджуються із древніми умами і рекомендують вживати цей продукт. Проте слід у всьому знати міру, щоб користь для організму не перетворилася на шкоду.
Корисні властивості оливкової олії
В олії оливи міститься велика кількість ненасичених жирів, які просто незамінні для людського організму. При отриманні та зберіганні в оливковій олії повністю залишаються корисні властивості, а також смак та аромат.

Оливкова олія позитивно впливає на здоров’я людини наступним чином:
Рослинні жирові кислоти починають боротися із надлишковим вмістом холестерину в організмі людини, так званим «нездоровим» холестерином. Вони регулюють його концентрацію в крові, перешкоджають утворенню тромбів у судинах та артеріях.
Вживання оливкової олії налагоджує загальний обмін речовин, сприяє зниженню апетиту, загальмуванню перетворення ліпідів на жирові клітини. Усе це допомагає людині худнути.
Оливкова олія допомагає травленню: вона м’яко обволікає слизові органів травлення та кишківника, сприяючи загоєнню виразок та мікротріщин. Оливки та їхня олія вважаються прекрасною профілактикою захворювань дванадцятипалої кишки та шлунку, оскільки знижують кислотність та мають протизапальну дію.
Олія з оливок – це натуральний послаблюючий засіб. Якщо вживати його натщесерце, можна запобігти закрепів, стабілізувати випорожнення та м’яко очистити кишківник.
Оливкова олія корисна для печінки: вона виводить шлаки та вільні радикали, що є причиною завчасного старіння та відмирання клітин. Дана олія стимулює діяльність печінки, жовчного міхура та підшлункової залози.
Олія з оливок насичує клітини епідермісу мінералами, вітамінами та жирними кислотами, бореться із сухістю шкіри, проявами старіння. Крім того, вона покращує стан волосся та нігтів, зміцнює хрящову, кісткову та м’язову тканини людини.
Незважаючи на безліч корисних властивостей, оливкова олія може бути і шкідливою для людини. Мова йде про її надмірне вживання: краще вживати олію з оливок у якості харчової добавки, не більше 2-х столових ложок на день.

Оливкова олія – це дар природи, який слід вміти правильно використовувати з користю для себе. Головне правило тут просте – у всьому має бути міра.

zdorov-info.com.ua

Ключевые слова:
Читайте также:

Онколог объяснила, о чем предупреждает боль в пупке 

Врач-онколог и проктолог Елена Смирнова объяснила, что может означать боль, возникающая при надавливании на пупок.
Подробнее »»

Кресло руководителя – самая важная мебель в кабинете

Настроение руководителя напрямую влияет и на общую обстановку в офисе, трудоспособность и боевой дух команды
Подробнее »»

Виды протеина и его назначение

Протеин – форма белка, снабжающая организм аминокислотами – в организм человека, не занимающегося профессиональным спортом, поступает с пищей животного происхождения в достаточном количестве
Подробнее »»

Сила листьев смородины: лечим отеки, цистит, подагру и омолаживаемся

Пришло время воспользоваться этим концентратом витаминов.
Подробнее »»

В Китае успешно испытали вакцину от коронавируса

Она способствовала выработке антител.
Подробнее »»

Справочная информация

Загрузка...