05.01 - 11:25

Робота за комп'ютером: як вберегти очі


 

Якщо ваша робота безпосередньо пов'язана із комп'ютером, то ці правила для вас.Правильно обладнане робоче місце.
Екран не повинен розташовуватися напроти вікон або інших прямих джерел світла, які дають відблиски на екрані. Умови освітленості в кімнаті грають велику роль у збереженні зорового комфорту. Загальна освітленість в кімнаті повинна бути в межах 300-500 люкс.Відстань від монітора комп'ютера до очей - 60-70 см, але не менше 50 см.

Робіть перерви
Займайтесь фізичною активність, що не вимагає напруги зору. Деякі фахівці пропонують вправи для очей, що допомагають уникнути проблем, пов’язаних з використанням комп’ютера. Це може бути спостереження за об’єктами, що рухаються в поле зору, або концентрація зору на вилучених предметах.

Спеціальні окуляри
Такі окуляри підбираються лікарем-офтальмологом тільки індивідуально. Вони обладнані лінзами-світлофільтрами, які захищають очі від напруги і коштують досить дорого, тому зважайте, щоб вам не продали підробок.

Гімнастика для своїх очей.
Станьте біля вікна, подивіться вдалину, а потім швидко сконцентруйте зір на кінчику носа. І так разів десять. Потім швидко моргніть 20-30 секунд. Закрийте очі, відчуйте, як м'язи очей і сітківки розслабляються. Інша вправа: подивіться вдаль. Розглядайте те, що там є приблизно 30 секунд, не менше.

Масаж для очей
Частиною долоні від основи великого пальця до м'якої подушечки близько самого зап'ястя помасажуйте повіки.Різні погладжування, натискання, вібрація заплющених очей впливає позитивно на відновлення кровообігу в очній зоні. Тому не нехтуйте масажними вправами, адже це найкращий спосіб дати очам відпочити.

zdorovia.com.ua

Ключевые слова:
Читайте также:

Welche Lebensmittel können nicht aufgewärmt werden

Gefährliche Folgen einer unsachgemäßen Lebensmittelverarbeitung können unsere Gesundheit gefährden, insbesondere wenn es um das Erhitzen bestimmter Produkte geht.
Подробнее »»

Which foods cannot be reheated

Dangerous consequences of improper food processing can threaten our health, especially when it comes to heating certain products.
Подробнее »»

Какие продукты нельзя повторно разогревать

Опасные последствия неправильной обработки пищи могут угрожать нашему здоровью, особенно когда речь идет о нагреве определенных продуктов.
Подробнее »»

Які продукти не можна повторно розігрівати

Небезпечні наслідки від неправильної обробки їжі можуть загрожувати нашому здоров'ю, особливо коли мова йде про нагрівання певних продуктів.
Подробнее »»

Эффективность тканевых масок для лица: защита и комфорт

В связи с ростом осведомленности о безопасности здоровья во время пандемии COVID-19 использование тканевых масок для лица стало нормой в повседневной жизни.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua