24.12 - 11:00

П'ять правил зимового догляду за шкірою


 

У холодну пору року дуже жирна шкіра стає помірно жирною, нормальна наближається ближче до сухої, а ось остання стає надмірно сухою і чутливою. Як доглядати за обличчям в такому випадку?Правильне вмивання

Обов'язковий етап догляду за шкірою обличчя в будь-яку пору року - очищення. Взимку воно повинно бути особливо ніжним. Якщо влітку ви користувалися милом для лиця і гелями для вмивання, то взимку потрібно переходити на косметичне молочко і м'які пінки. Вибирайте засоби з вмістом ромашки, обліпихи, чорниці, фруктовими кислотами, вітамінами А, Е, С. Умиватися бажано не водопровідною водою, а кип'яченою або мінеральною. І обов'язково кімнатної температури - гаряча або холодна вода буде сушити і без того зневоднену шкіру.

Наступний важливий етап - тонізація. Вона не тільки підготує шкіру до сприйняття компонентів крему, а й поліпшить обмінні процеси клітин. Віддайте перевагу безспиртовим тонікам і лосьйонів, а раз на тиждень робіть домашні пілінги м'якими скрабами.

Обережно зі зволоженням

В холод категорично заборонено використовувати зволожуючий крем перед виходом на вулицю. Волога, що міститься в ньому, на морозі замерзає і перетворюється в крихітні колючки. Вони не тільки дряпають і дратують шкіру, але і ще більше притягують холод. Але не поспішайте відкладати зволожуючі креми на полицю - вони незамінні в приміщенні. Адже центральне опалення сильно пересушує повітря, а разом з ним і нашу шкіру. Тому використання зволожуючої косметики як нічного крему - обов'язкове. Краще наносити його відразу після душу на ще вологе обличчя або за півгодини-годину до сну (і обов'язково промокнути залишки перед сном). Бажано, щоб до складу зволожуючого крему входила гіалуронова кислота. А днем ​​з надмірною сухістю повітря можна боротися за допомогою кімнатних рослин, мокрих рушників на батареях і зволожувачів повітря.

Прогулянка

В якості денного крему виберіть живильний засіб. У таких кремів щільніша структура, а в їх склад, як правило, входять різні масла. Завдяки цьому живильний крем утворює на шкірі невидиму захисну плівку. Вибирайте косметику, до складу якої входять вітамін Е, ретинол, масло обліпихи. Наносити живильний крем необхідно як мінімум за півгодини до виходу на свіже повітря, щоб засіб добре увібрався, в іншому випадку можна отримати обмороження шкіри. Перед нанесенням декоративної косметики промокніть обличчя серветкою. Салонний догляд

Взимку шкіра як ніколи заслуговує того, щоб її побалували. Популярністю в холодну пору року користуються різні салонні процедури. Оскільки немає активного сонця, це ідеальний час для лазерної шліфовки, глибокого хімічного пілінгу і ліфтингу. Перенести перепади температур допоможуть спа-процедури, масажі і живильні маски. Але в сильні морози протипоказані, наприклад, ін'єкційні методики.

Поживні маски

У холодну пору року хоча б раз на тиждень робіть живильні маски, краще за 1-2 години до сну. Тримайте її 20 хвилин, після чого вмивайтеся водою кімнатної температури і нанесіть живильний крем. Ефективна маска з банана, двох крапель вітаміну Е і поживного масла (наприклад, арганового або паростків пшениці). Можна перемолоти в кавомолці вівсянку, додати столову ложку вершків і декілька крапель ретинолу (вітаміну А). Також вівсянку можна залити гарячим чаєм, додати трохи оливкового масла, мед і сік лимона. Для жирної шкіри підійде наступний рецепт: збийте білок яйця, додайте кілька крапель лимонного соку і 2 ч. л. висівок. Омолоджуючий ефект надасть маска з 2 ст. л. сметани, 1 ст. л. жирного крему і 1 ч. л. лимонного соку.

zdorovia.com.ua

Ключевые слова:
Читайте также:

Лучший чай для здоровья мозга обнаружили ученые

Ученые из Университета Нортумбрии обнаружили, что черный чай может оказать положительное влияние на здоровье мозга.
Подробнее »»

Кращий чай для здоров'я мозку виявили вчені

Вчені з Університету Нортумбрії виявили, що чорний чай може мати позитивний вплив на здоров'я мозку.
Подробнее »»

Masło, twarożek, cytryna: domowe sposoby, które pomogą odmłodzić Twoją twarz

Naturalne produkty, takie jak masło, śmietana i cytryna, mogą być doskonałym sposobem na ochłodzenie twarzy, szczególnie latem lub w upalny dzień.
Подробнее »»

Сливочное масло, творог, лимон: домашние средства, которые помогут омолодить лицо

Натуральные продукты, такие как сливочное масло, сметана и лимон могут стать отличными средствами для охлаждения лица, особенно летом или в жаркий день.
Подробнее »»

Яке взуття краще купити дитині на літо

Купівля взуття для дитини на літо - важливий аспект догляду за її здоров'ям та комфортом
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua