27.05 - 20:36

Дитяча стоматологія


 

Піклуватися про здоров'я зубів потрібно, починаючи з самого раннього віку. Вже за досягнення дитиною 1 року вже потрібна стоматологiя i відвідування лікаря для консультації. У разі якщо зуби малюка в повному порядку, лікар не буде вживати ніяких дій, а ви переконаєтеся, що все в порядку. Стоматолог перевірить, чи нормально йде процес прорізування зубів, огляне стан ясен, губ, язика, вуздечки, і розповість про те, як правильно доглядати за молочними зубами та ротовою порожниною малюка. Більшість батьків не знають, чи потрібно проводити лікування молочних зубів. Не варто чекати того моменту, коли зуби випадуть, оскільки замість пошкоджених молочних можуть зрости постійні зуби з дефектами. Завдяки сучасним способам лікування можна лікувати зуби у найменших пацієнтів безболісно. Однак найкраще запобігти появі карієсу.

Карієс може виникати з різних причин. Від поганої гігієни ротової порожнини, використання загальних приладів для їжі і багатьох інших факторів. Але найчастіше причинами є зараження від іншої людини, що має карієс; вуглеводи, що вживаються з їжею; незрілість кісткової системи і генетична схильність. Ці фактори призводять до втрати зубом поживних речовин і руйнування тканин зубів. Провести точну діагностику стану зубів може тільки лікар стоматолог, а вже виходячи із стадії карієсу, буде залежати необхідне лікування.

Найкращий спосіб лікування карієсу в початкових стадіях це герметизація фісур, а в інших випадках може знадобитися ортопедична стоматологія. Фісури являють собою тоненькі борозенки різної глибини і розташовуються на поверхні жувальних зубів, де найчастіше і застрягають залишки їжі. Емаль в області цих борозенок сама тонка, тому дуже часто тут з'являються перші сліди карієсу.

Якщо карієс у дитини вдасться діагностувати на початковій стадії розвитку, то лікування зубів може і не знадобитися. Стоматолог проведе процедуру ре мінералізації, завдяки чому на зубах не буде з'являтися наліт, який руйнує їх. Процедура абсолютно безболісна. У тих випадках, коли карієс вже прогресував і потрібно провести лікування, стоматолог проводить швидке видалення уражених тканин і пломбує зуб. Якщо не провести необхідне лікування вчасно, то можуть виникнути неприємні ускладнення. У дитини може розвинутися пульпіт, а іноді і періодонтит молочних зубів, в таких важких випадках лікар підбирають схему лікування індивідуально для кожного випадку. Регулярні відвідування лікаря у дитячій стоматології  і лікування пошкоджених молочних зубів дуже важливо для того, щоб і постійні зуби були здоровими.

В нашій клініці стоматології працює персонал, що має високу класифікацію і знає тонкощі роботи з маленькими пацієнтами. До кожного дитині лікар підбирає індивідуальний підхід, намагаючись завоювати його довіру. Таким чином, вдається провести огляд та лікування максимально ефективно і безболісно. В нашій клініці вся атмосфера сприяє тому, що діти йдуть на лікування з задоволенням. А в період очікування своєї черги діти можуть відволіктися переглядом мультиків і помалювати. Це дуже важливо, оскільки вони не отримують психологічну травму і не бояться стоматологів згодом.

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua