26.02 - 12:38

Рак ока – перші симптоми, сучасні методи лікування


 

Приблизно 5% від усіх зафіксованих випадків раку шкіри – пухлина на верхній або нижній повіці ока. Як вчасно розпізнати доброякісну і злоякісну пухлини, яким способом вилікувати?

Доброякісні пухлини па повіці

Папілома – це новоутворення нижньої повіки, росте повільно, схоже за формою на цвітну капусту, має темний колір, виникає у людей похилого віку, лікується операцією.
Сенільна бородавка – утворюється на повіці та у скронях. Має вигляд випуклої плями сірого або жовтого кольору з чіткими межами. Утворюється частіше у людей, яким за 50 років.
Невус стаціонарний – пухлина має пігментний характер. ЇЇ викликають особливі клітини зовнішнього шару шкіри.
Дермоїдна кіста – пухлина виникає найчастіше у зовнішній частині верхньої повіки. Вона має щільну структуру і чіткі контури. Не викликає больових симптомів. Лікується оперативним шляхом.
Шкірний ріг – наріст нижнього краю повіки, має пальцеподібну форму.
Злоякісні види пухлини на повіці ока

Головні причини розвитку злоякісної пухлини: наявність передракових захворювань, родимих плям на повіках, травмованих бородавок. Якщо протягом тривалого часу виразки не заживають, родимі плями починають перероджуватися і може виникнути злоякісна пухлина на повіці.

До злоякісних пухлин відносяться:

Базальноклітинний рак – виникає на нижній повіці та верхній спайці повіки. Причиною розвитку можуть бути сонячні опіки. Виникає у людей від 40 до 80 років.
Лускато-клітинний рак росте протягом одного чи двох років. Пухлина має щільні та горбисті краї. У випадку виникнення пухлини на крою повіки, вона переходить на орбіту ока.
Аденокарціонома хряща повіки – ця пухлина утворюється під шкірою верхньої повіки, схожа на вузол, має жовтий колір.
Меланома повік – виникає після сонячних опіків. Схильні до цієї хвороби більше жінки, віком від 40 до 60 років. Небезпечна пухлина швидкою локалізується в шкіру, печінку, лімфатичні вузли.
Діагностика раку повіки ока

Вчасна діагностика дуже важлива, оскільки, доброякісні пухлини, які залишилися непоміченими, можуть перетворитися на злоякісні. Лікар-офтальмолог або онколог робить такі процедури: МРТ, УЗД. Окрім цього медик може направити на біопсію, яка дає можливість виявити деякі види раку.

Лікування пухлини

Лікування невеликих за розміром пухлин, які не поширились на хрящі, або кон’юнктиву ока, відбувається за допомогою хірургічного втручання. Проводиться операція, а потім пацієнту роблять пластику повік.  Також лікар направляє пацієнта на операцію у випадку: загрози появи нової пухлини, важкої стадії раку, пошкодження кісткових стінок очної ямки. Залежно від характеру злоякісної пухлини, її місця поширення, призначається лікування рентгенотерапією.

opticlub.org

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua