|
|||||||||
|
|
||||||||
02.06 - 11:20
19 найшкідливіших продуктів на планеті| Болезни
На жаль, у наш час важче знайти корисну для здоров'я їжу, ніж шкідливу. Звичайно, з чіпсами і колою все і так зрозуміло, але багато продуктів, які вважаються корисними, насправді містять шкідливі добавки. Ось від чого краще триматися чимдалі: Шкідливий інгредієнт: дигліцериди, червоний №40, карраген. Курячі наггетси завжди містять безліч синтетичних інгредієнтів, які надають їм їстівному вигляду і не дозволяють швидко псуватися. 2. Фруктовий сік Шкідливий інгредієнт: фруктоза. Навіть натуральний 100% сік містить до 36 грамів цукру на склянку, причому це фруктоза - той самий цукор, який призводить до виникнення підшкірно-жирової клітковини. 3. Білий цукор Шкідливий інгредієнт: цукор, ясна річ. Білий цукор особливо шкідливий, але тростинний і кондитерський цукор також приводять до ожиріння. 4. Попкорн для мікрохвильової печі Шкідливий інгредієнт: транс-жири. Як відомо, транс-жири дуже погано позначаються на роботі серця. 5. Енергетики Шкідливий інгредієнт: сахароза, глюкоза, кофеїн. Будь-який енергетичний напій є невиправдано дорогим хімічним коктейлем, що містить кофеїну, як чашка міцної кави, і купу цукру (або замінників цукру). Між іншим, енергетики на 11% частіше викликають карієс, чим звичайна кола. 6. Дієтична кола Шкідливий інгредієнт: карамелевий барвник, бромована рослинна олія, бісфенол А, аспартам. Пляшка коли містить одночасно канцерогенні барвники, що синтетичні цукру, викликають ожиріння, і навіть вогнегасні засоби! А цитрусові напої містять бромовану рослинну олію, яка може викликати безпліддя і порушує роботу щитовидки. 7. Бульйонні кубики Шкідливий інгредієнт: глутамат натрію, жовтий №5, жовтий №6. Глутамат використовується для штучної стимуляції апетиту, тоді як синтетичні жовті барвники призводять до гіперактивності і розсіювання уваги у дітей. 8. Смажене у фритюрі Шкідливий інгредієнт: гідрогенізована олія. Наггетси, кальмари, картопля, все, що смажиться у фритюрі, приносить зайву вагу. Але це ще не все: гідрогенізована олія, в якій це смажиться, може викликати депресію і сприяє утворенню тромбів в артеріях. 9. Фермерський лосось Шкідливий інгредієнт: омега-6, ПХБ. Атлантичний лосось весь вирощується на фермах і містить небезпечні жирні кислоти омега-6, запалення. Крім того, його фарбують в рожевий колір за допомогою ПХБ - канцерогенних хімікатів, заборонених ще в 1979 році. 10. Холодний чай в пляшках Шкідливий інгредієнт: альгінат пропіленгліколю (E405). Цей загусник, стабілізатор і емульгатор може викликати серцево-судинні і нейротоксичні захворювання. 11. М'ясні продукти Шкідливий інгредієнт: нітрат, натрій. Нітрати порушують засвоєння цукру в організмі, що може привести до діабету. Крім того, підвищується ризик раку щитовидної залози і кишківника. А натрій призводить до гіпертензії, що може закінчитися серцево-судинними захворюваннями. 12. Мариновані огірки Шкідливий інгредієнт: бензоат натрію, бензоат калію. Експерименти показують, що бензоати шкодять мітохондріям наших клітин, тобто руйнують ДНК. 13. Фарбовані апельсини Шкідливий інгредієнт: цитрусовий червоний №№1 і 2. Апельсини часто фарбують, щоб вони виглядали привабливіше, стигліше і "більш помаранчево". Обидва барвники можуть пошкодити хромосоми і викликати рак. 14. Майонез з "Макдональдсу" Шкідливий інгредієнт: сорбат калію. Сорбат калію визнаний канцерогеном, оскільки викликає мутації клітин ссавців. 15. Морожена риба і рибні продукти Це консервант, який у великих дозах може привести до раку шлунку. 16. Жувальна гумка Шкідливий інгредієнт: бутильований гидроксианизол (БГА). БГА виділяється в рот при жуванні, навіть якщо ви випльовуєте жуйку. Цей консервант у великих кількостях перешкоджає зсіданню крові і призводить до зростання ракових пухлин. Заборонений у Великобританії, Японії і багатьох європейських країнах. 17. Біле борошно Шкідливий інгредієнт: діоксид хлору. Цей відбілювальний засіб є канцерогенним. 18. Вода в пляшках Шкідливий інгредієнт: бісфенол А. Бісфенол А міститься в пластиковій харчовій тарі і діє в щонайменших дозах. Він може викликати гормональний дисбаланс і зростання грудей у чоловіків, а також рак і безпліддя. 19. Штучний шоколад Шкідливий інгредієнт: полісорбат- 60. Цей емульгатор робиться з кукурудзи, пальмової олії і нафти і ніколи не псується. Проблема в тому, що він часто містить 1,4-діоксан - речовина, що викликає рак у ссавців.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Möglichkeiten zur Überwindung emotionaler Überernährung: eine Übersicht über wirksame MethodenEmotionales Überessen ist ein Problem, mit dem viele Menschen in der heutigen Welt konfrontiert sind. Ways to overcome emotional overeating: a review of effective methodsEmotional overeating is a problem that many people face in today's world. Способы преодоления эмоционального переедания: рассмотрение эффективных методовЭмоциональное переедание – это проблема, с которой сталкивается много людей в современном мире. Завтрак и ожирение: миф или реальность? Раскрытие названных продуктовЗавтрак считается одним из важнейших приёмов пищи в течение дня. Способи подолання емоційного переїдання: розгляд ефективних методівЕмоційне переїдання - це проблема, з якою стикається багато людей у сучасному світі. |
|||||||||
|