27.06 - 08:53

Інсульт стає молодшим


 

У минулому було прийнято вважати, що хвороби на зразок інсульту загрожують лише літнім людям. Тепер неврологи з медичного центру при Університеті Лойоли попереджають, що в останні роки молоді люди почали все частіше стикатися з інсультами.

Вчені підрахували, що в наш час приблизно 15% інсультів припадає на підлітків та молодих людей. За їх словами, в останні роки кількість пацієнтів, госпіталізованих з діагнозом «інсульт» у віці від 15 до 44 років, зросла в три рази.

За словами фахівців, сучасні молоді люди все частіше хворіють «літніми» захворюваннями, наприклад, гіпертонією або діабетом. Підвищений кров'яний тиск і рівень холестерину, куріння, важкий ритм життя, діабет і зайва вага є головними причинами ризику розвитку інсультів та інфарктів, — і всі ці фактори добре знайомі молоді.

Лікарі нагадали, що серед інсультів найбільш часто зустрічаються два види: геморагічний та ішемічний. У першому випадку має місце розрив судин і крововилив у мозок, у другому — закупорка судин, що призводить до емболії чи тромбозу судин головного мозку. При цьому на ішемічний тип інсульту припадає близько 85% загальної кількості.

 

 НВ STYLE

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua