16.07 - 08:04

У центральній частині м. Києва відмічається погіршення санітарного стану


 

 

Днями відбулося чергове засідання штабу із забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя в центральній частині м. Києва.


При відсутності термінових заходів, направлених на запобігання виникненню інфекційних захворювань та харчових отруєнь, існує загроза для ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в центральній частині міста Києва – констатують члени штабу.


Працівниками Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві проводиться щоденний моніторинг санітарно-епідемічного стану територій та пунктів тимчасового перебування людей, які обладнані пунктами харчування, медичними пунктами та місцями тимчасового перебування в будівлях. Серед громадян, котрі проживають у наметових містечках та інших місцях, розповсюджуються пам'ятки з профілактики інфекційних захворювань.

Викликають занепокоєння умови проживання та харчування мешканців наметового містечка: брудна білизна та одяг, що потребують знезараження (утилізації), відсутність можливості для прання та дотримання правил особистої гігієни, неналежні умови приготування страв та харчування громадян, не вистачає  дезінфекційних засобів.  А також необхідно замінити намети.

Стрімко розвивається стихійна торгівля.

За період існування майдану зареєстровані 10 випадків гострих кишкових інфекцій серед мітингувальників. Ця кількість незначна, та люди, які звернулися до лікарні з підозрою на кишкові інфекції, вказують як причину - харчовий фактор.

Сьогодні необхідно вирішити питання щодо недопущення торгівлі швидкопсувною продукцією на Майдані, з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних із небезпечними інфекційними захворюваннями, масовими неінфекційними захворюваннями (отруєннями) тощо.

Існує ризик епідемічних ускладнень щодо приготування страв та харчування громадян в умовах, що не відповідають належним.

Необхідно взяти під контроль забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в центральній частині міста та:

  • посилити контроль за дотриманням санітарних норм і правил на об'єктах життєзабезпечення (системи питного водопостачання, каналізування тощо);
  • провести лабораторні дослідження факторів навколишнього середовища в центральній частині міста, в тому числі в наметах.


Довідково:
В засіданні прийняли участь:
 начальник штабу, начальник Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві, головний державний санітарний лікар м. Києва Рубан О.М., в.о. директора ДУ "Київський МЛЦ ДСЕСУ" Гунченко Н.В., заступник начальника штабу, керівник санітарної служби на Майдані Яхно В.М., члени штабу - Потебенько М.В., Забродська Т.М., Ободзінська Н.М., Котченко О.В., Чумак С.П.; запрошені - Тимошенко С.М., Жилка М.В., Буднол О.С., Допілка З.П., Захаров В.О., Добровольський Р.І., Гук А.П.

Ключевые слова:
Читайте также:

Лучший чай для здоровья мозга обнаружили ученые

Ученые из Университета Нортумбрии обнаружили, что черный чай может оказать положительное влияние на здоровье мозга.
Подробнее »»

Кращий чай для здоров'я мозку виявили вчені

Вчені з Університету Нортумбрії виявили, що чорний чай може мати позитивний вплив на здоров'я мозку.
Подробнее »»

Masło, twarożek, cytryna: domowe sposoby, które pomogą odmłodzić Twoją twarz

Naturalne produkty, takie jak masło, śmietana i cytryna, mogą być doskonałym sposobem na ochłodzenie twarzy, szczególnie latem lub w upalny dzień.
Подробнее »»

Сливочное масло, творог, лимон: домашние средства, которые помогут омолодить лицо

Натуральные продукты, такие как сливочное масло, сметана и лимон могут стать отличными средствами для охлаждения лица, особенно летом или в жаркий день.
Подробнее »»

Яке взуття краще купити дитині на літо

Купівля взуття для дитини на літо - важливий аспект догляду за її здоров'ям та комфортом
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua